Basquet Girona - Torrons Vicens CB L´Hospitalet

28.10.2019

El CB L'H ensopega al derbi català contra el Girona (74-56)

El riberencs continuen a la part mitja de la classificació de la LEP Plata.

Derrota dolorosa del Torrons Vicens CB L'H al derbi català d'aquest cap de setmana. El partit ja es preveia difícil davant un Girona que, amb aquesta, porta set victòries consecutives i és el líder sòlid de la classificació. A l'espera del que passi a la resta de partits, els riberencs continuen a la part mitja de la taula.

El CB L'Hospitalet ha rebut un cop aquest cap de setmana que recorda que la LEB Plata no és en absolut una categoria fàcil. Derrota per prop de 20 punts davant un líder que ja porta set victòries consecutives, i que al partit de dissabte va treure a relluir les armes que l'han portat fins aquí, la solidesa defensiva i la pluralitat a l'atac.

Tot i això el partit començava de cara pels de L'Hospitalet, que deixaven la seva carta de presentació a la visita a Girona posant-se, tot just començar el partit, 0-7 per davant. A partit d'aquí, però, els locals feien gala de les armes esmentades. Quatre triples, bon joc interior i efectivitat en defensa. Resultat: 26-18 en un primer quart amb una inflada anotació.

El ritme anotador s'ha frenat en un segon quart que ha estat un gran exercici defensiu dels dos contendents. El Girona aconseguia només 4 punts en els quinze minuts, i en aquesta lluita de trinxeres L'Hospitalet sortia guanyador, anotant-ne set i retallant així 3 punts al rival al marcador. Finalment, al descans amb un 30-25 que deixava tot obert de cara a la segona meitat.

Al tercer període L'Hospitalet s'apropava a una mínima amb el seu primer bàsquet, posant-se a tres punts del líder. A partir d'aquí, però, el Bàsquet Girona tornava a afermar-se en defensa i començava a excel•lir en el rebot ofensiu (15-5 al minut 30). D'aquesta manera els gironins aconseguien en un moment posar fins a 13 punts de distància amb el seu rival, que es veien al final del quart lleugerament reduïts (55-43), però que deixaven plantades unes bones bases per mirar d'aconseguir la victòria en l'últim tram.

A l'últim quart hi ha hagut poca lluita, i el Girona ha demostrar perquè és avui líder de la Fase Oest de la LEB Plata. Començament amb un parcial de 7-2 i gestió d'un avantatge que els de L'Hospitalet només han aconseguir reduir en un moment fins els 10 punts. Al final però, diferència de 18 punts a favor del Girona gràcies a un triple final.

Victòria clara pel Girona davant un CB L'Hospitalet que manté un balanç positiu a la lliga, amb quatre victòries per tres derrotes. L'objectiu d'acabar entre els sis primers de la classificació es manté intacte, i ensopegades com la d'aquest cap de setmana només recorden que de ben segur no serà fàcil d'aconseguir.