CB L´Hospitalet - CB Alginet J24

27.03.2023

El triomf per 101-95 allunya els hospitalencs del descens directe

Triomf vital del CB L'Hospitalet. El 101-95 final davant l'Alginet fa que l'equip de Juan Couto sumi la setena victòria de la temporada i s'allunyi del descens directe.

Ja avisava Juan Couto a la prèvia. El tècnic sabia que l'Alginet anotava amb fluïdesa però que patia defensivament. I l'Hospi ha sabut fer mal, amb ordre ofensiu i, avui sí, encert en el llançament exterior.

Dos homes han brillat per sobre de la resta. Grant Lozoya, autor de 29 punts, i Gerard Sevillano, que n'ha anotat 27. Però, més enllà dels punts individuals, la victòria de l'Hospi s'ha forjat en l'atac col·lectiu, avui molt més intel·ligent i treballat que altres dies.

L'Hospi ha gaudit de fins a 17 punts d'avantatge, 55-38 quan restaven dos minuts per al descans. Però els locals sabien que aquesta distància podia no ser definitiva. El joc ràpid i anàrquic de l'Alginet era capaç de remuntar-ho, tal com quasi van aconseguir en l'anterior partit contra el Fibwi Palma.

I avui ho han tornat a fer, situant-se a només dos punts quan el partit ja fregava el final, 94-92. Però l'equip de Juan Couto ha sabut mantenir la calma, cosa que cal valorar en un partit de tanta tensió i exigència. L'Hospi ha patit però finalment ha guanyat el duel per 101-95.

La victòria fa que el CB L'Hospitalet tregui un triomf més l'average a l'Alginet quan resten només dues jornades. Podria semblar una distància quasi definitiva però el cert és que els valencians tenen un calendari més amable que l'equip de Juan Couto. Cal sumar un triomf més per assegurar-se disputar el play-off de descens i escapar de les temibles dues darreres posicions.