CB L`Hospitalet vs CB Cornellà

10.10.2022

Triomf de l'equip de Xavi Carvajal davant el CB Cornellà (64-63)

Excel·lent partit del CB L'Hospitalet, que en una demostració de lluita i intensitat ha aconseguit sumar la primera victòria de la temporada. Triomf contra el Cornellà per 64-63.

Una victòria que, a priori, es plantejava molt complicada. El Cornellà, dirigit per l'hospitalenc Mateo Rubio, arribava com a recent campió de la Lliga Catalana i amb una plantilla que aspira a la part alta i amb altres vells coneguts de l'Hospi com Isaac Mayo, Sergi Pino o Àlex Llorca.

Però el CB L'Hospitalet havia preparat molt bé el partit i el cinc inicial ja era una declaració d'intencions. Xavi Carvajal apostava per Boubacar Gassama, jugador de caràcter defensiu, i el 6 de l'Hospi aprofitava l'oportunitat buidant-se en cada acció. Només les faltes han aturat a "Bouba", que avui ha demostrat que al bàsquet es pot jugar de moltes formes.

La resta de l'Hospi, contagiats, també han mantingut un nivell defensiu altíssim. L'anotació era baixa però això ja interessava als de Xavi Carvajal. Després de molts minuts d'igualtat, s'arribava als darrers minuts i el partit semblava decantar-se per als de Mateo Rubio. Una sèrie de decisions arbitrals protestades acabaven amb el Cornellà amb nou punts d'avantatge, 51-60.

Però aquí ha tornat a reaccionar el CB L'Hospitalet, que s'ha beneficiat de la falta d'encert del Cornellà per tornar a entrar en el duel. A més, cal dir-ho, l'arbitratge ha canviat el criteri, compensant alguna acció anterior en la qual l'Hospi se sentia perjudicat.

Amb 63-63 a l'electrònic, Nil Baqués ha tingut dos tirs lliures però només ha volgut entrar el segon. Amb quatre segons per jugar-se, el Cornellà ha tingut l'última però els locals han defensat bé i han obligat a l'hospitalenc Àlex Llorca a haver de llançar massa forçat. Afortunadament pels interessos riberencs, la pilota no ha entrat i l'Hospi ha sumat el primer triomf. I pocs comptaven amb aquesta victòria.