FC Barcelona B vs Torrons Vicens

25.11.2019

El CB L'H cau a casa del FC Barcelona en un partit d'infart. (81-77)

Els riberencs ensopeguen a la seva lluita per quedar-se a la zona alta de la classificació

Partit entre bessons i veïns a la ciutat esportiva Joan Gamper. L'equip de la ciutat de L'Hospitalet contra l'equip B de la germana gran barcelonina. El sisè de la classificació contra el seté. Cinc victòries i cinc derrotes fins el moment per cadascun dels equips. L'un puntua més, però l'altre defensa millor. El partit era clau per deixar al rival un pas per sota a la lluita per la LEB plata, els dos ho sabien, i per això van lluitar fins a una pròrroga d'infart on el FC Barcelona s'emportava, per poc, un gran partit de bàsquet.

El partit començava amb un intercanvi de cops durant els minuts inicials. Cinc punts de cada equip en els primers cinc minuts de partit. A partir d'aquí però, el FC Barcelona posava una marxa que el permetia agafar una davantera al marcador que trigava molt a abandona (17-11).

Al segon quart L'Hospitalet començava molt fort amb un gran parcial de 5-0 que el permetia col•locar-se a només un punt del rival (17-16). El Barça però es reposava tornava a ampliar distància al marcador progressivament, fins a arribar a quatre punts (37-33), que obligaven al Torrons Vicens a sortir enxufat després del descans de la mitja part.

Per sort, així va ser. El Torrons Vicens signava un altre inici de quart fulgurant, i destruïa la diferència que el separava del Barça per posar-se per primer cop per davant al partit (39-40). Els locals però, es reposaven, i tornaven a posar aquella diferència minsa, de dos punts, de tres punts, que els hospitalencs van tenir problemes per reduir durant tot el partit. D'aquesta manera, el tercer quart acabava així, amb 51-49, amb L'Hospi per darrera al marcador, però tot per decidir al partit.

Conscient que la victòria enfront un rival directe era clau, el Torrons Vicens sortia de nou a mossegar des de la banqueta, i a falta de 5 minuts pel final igualava el partit (55-55). Però aquest cop no ho deixava aquí, com si d'un combat de boxa es tractés, després de tot un partit aparentment inferior els riberencs s'aixecaven per colpejar al final. A tres minuts pel final els visitants superaven a un equip culé sorprès (62-58).

El final era trepidant. A dos minuts del final les tornes canviaven, i de cop era el FC Barcelona el que es veia a només un triple, tan lluny i tan a prop, de l'empat (66-69). Però al final ho aconseguia (69-69), i el partit anava a una pròrroga digne de la igualtat viscuda al pavelló.

La pròrroga començava com quasi tots la resta de quarts, amb el Torrons Vicens posant-se per davant, però el FC Barcelona es feia fort a casa, i després d'un intercanvi sense pausa de tirs lliures i triples fallats i encertats els locals es posaven a quatre punts, però un triple increïble de Joan Creus deixava les coses 78-77 a 17 segons pel final.

Però el FC Barcelona feia valer la possessió i anotava dos punts que deixaven sentenciat el partit. Lozoya es jugava un triple final que no entrava i que deixava un marcador (81-77), que feia guanyar al FC Barcelona, però que deixava a tots els espectadors satisfets amb el bàsquet que s'havia vist sobre la pista.