Torrons Vicens CB L´Hospitalet vs Arcos Albacete Basket

04.02.2020

El CB L'H força la pròrroga en una remuntada històrica i pràcticament certifica la permanència

CB L'Hospitalet 94 - Albacete Basket 89

El CB L'Hospitalet ja té la permanència gairebé assegurada després d'una èpica victòria contra l'Albacete. Un partit d'infart davant els manxecs que l'Hospi, amb el suport d'una afició molt entregada, s'ha endut després de remuntar 10 punts en l'últim minut del darrer quart i forçar la pròrroga.

El partit ha tingut dues meitats molt diferenciades, amb una primera part molt igualada que ha estat un constant frec a frec entre els dos equips. De fet, amb un primer quart que havia caigut la banda riberenca per 23 a 19, l'Hospi ha començat fort el segon període, arribant a posar-se a 12 punts dels visitants. Però l'Albacete, obligat a guanyar, no estava disposat a posar les coses fàcils, i ha aconseguit retallar distàncies arribant al descans amb un ajustat 47 a 41.

La calma i l'equilibri de la primera part han donat pas a una segona meitat de bojos, que ha començat amb un tercer quart molt dolent dels hospitalencs. I és que els manxecs han sabut mantenir la bona dinàmica d'abans del descans i sortir a per totes.

Davant d'un Albacete que havia recuperat la iniciativa i s'havia posat per davant en el marcador, els nervis s'han apoderat dels homes de José Manuel Hoya, que encaraven el partit amb la pressió d'haver de guanyar per assegurar-se la permanència. L'Hospi jugava amb precipitació, perdent moltes possessions i amb molt poc encert de cara a cistella. Sense que res sortís bé, l'Albacete no ha perdonat i, amb la sort de cara des de la línia de tres, ha acabat enduent-se el tercer quart per un contundent 10 a 22.

El darrer quart començava amb una tímida recuperació del CB L'Hospitalet, que amb un gran Joan Creus ha arribat a posar-se a només 2 punts dels visitants. Una glopada d'aire fresc que ha estat un miratge, i és que els riberencs seguien molt erràtics i amb constants impresicions. Una circumstància que, de nou, ha estat aprofitada per l'Albacete, que ha tornat a distanciar-se en el marcador.

Quan faltava poc menys d'un minut per acabar el partit, l'Hospi perdia de 10 punts. Semblava que ja no hi havia res a fer, però l'equip no ha tirat la tovallola i, exprimint al màxim l'esperit competitiu, s'ha acostat novament als manxecs. Un providencial Grant Lozoya, primer amb una recuperació i després amb un triple als 20 segons de la botzina, ha posat l'empat a 81 punts que ha forçat la pròrroga.

Amb un equip endolladíssim i una afició eufòrica, l'Hospi ha sabut mantenir el cap fred durant el temps extra, que ha acabat amb el definitiu 94 a 89 al marcador.

Una victòria per emmarcar que, juntament amb la derrota del Pardinyes Lleida davant el Bàsquet Girona (85-97), fa que, a manca de dues jornades, el CB L'Hospitalet pràcticament s'asseguri quedar entre els sis primers classificats. Unes places que, a més de garantir la permanència, donen el bitllet per disputar la fase d'ascens a la lliga LEB Or.

Per assolir l'objectiu depenent de sí mateix, l'equip en té prou amb guanyar un dels dos partits que queden per acabar la primera fase. El primer match-ball serà el proper dissabte a les 20h a la pista de La Roda. En l'última jornada, els riberencs es veuran les cares amb el Barça B.

Si l'Hospi no aconseguís guanyar cap dels dos partits, necessitaria una derrota del Gran Canaria B en qualsevol dels partits que encara ha de jugar, que l'enfrontaran amb el Barça B i el Villarrobledo.