Grupo: "Este"
2 Noviembre 2019 -Poliesportiu Municipal del Centre

El Torrons Vicens perd amb un final d'infart davant el Pardinyes (77-79)

La segona derrota dels riberencs no preocupa encara a l'equip

Partit d'infart el d'aquest dissabte. Sense fer-se'n ressò d'un pavelló cada dia més encès el Torrons Vicens va sortir estabornit a jugar contra un Pardinyes que només portava una victòria a la lliga fins avui. Els visitants es van posar ràpidament per sobre al marcador, i el van dominar durant tot el partit arribant a tenir 21 punts d'avantatge. Però el CB L'H es va reposar, i va forçar un final d'infart on en els últims deu segons arribava a empatar el partit per després perdre'l amb una última cistella visitant.

No és cap novetat, però el Torrons Vicens va recordar de males maneres aquest cap de setmana que la LEB Plata és una categoria difícil on no hi ha rival petit. El Pardinyes, un equip que arribava a al Pavelló Municipal del Centre amb una sola victòria en set partits de lliga havia de ser en principi un rival assequible, però no va ser així. Els lleidatans van sortir al camp com un vendaval davant un Torrons Vicens adormir que, quan va voler despertar, ja era massa tard.

Fruit d'aquesta intensitat el partit es posava d'esquena pels locals molt aviat. Al primer quart el Pardinyes feia 17 punts i deixava només amb 10 al Torrons Vicens,que veia com els visitants tenien massa facilitats a l'hora de tirar i s'imposaven en el rebot ofensiu.

Al segon quart els locals es refeien una mica, i amb els dos equips ja amb la màquina ben lubricada el període es convertia en un festival anotador. 24 punts per cada equip. L'Hospitalet pujava el llistó, però no aconseguia retallar distàncies amb un Pardinyes que es mantenia ferm en la recerca de la seva segona victòria de la temporada. Així les coses, descans amb 34-41 al marcador.
"No els he dit res, ells mateixos s'han adonat que havien sortit poc intensos, i que si volien guanyar el partit, havien de canviar la mentalitat i pujar la intensitat". José Manuel Hoya, tècnic riberenc, posava el focus als jugadors per explicar el canvi substancial que l'equip ha tingut en tornar del descans.

L'equip pujava els decibels, acompanyat d'un Pavelló del Centre que gràcies a la jove i novella grada d'animació imposa cada dia més respecte als rivals. Tot i així, els errors en defensa i les pèrdues de pilota persistien, i el Pardinyes marcava la major distància amb el Torrons Vicens al tercer quart quan arribava a posar-se a 21 punts. L'Hospi però, es reposava, i deixava el marcador de cara a l'últim tram del partit en 54-65, nou punts que, si bé no eren bona notícia, tampoc impossibilitaven la victòria si es tenia fe.

I això és el que va demostrar l'equip en l'últim quart. Fe. A empentes i rodolons, afinant els mecanismes potser una mica massa tard, el CB L'H va aconseguir anotar més que el rival per primer cop en tot el partit. La diferència al marcador es reduïa poc a poc, fins el punt que un Pavelló que ja era una olla va veure com el seu equip empatava a només deu segons del final després de dos tirs lliures i un gran treball ofensiu (77-77).

La victòria, o al menys la pròrroga, tant llunyanes tot el partit, eren ara a tocar. Només s'havien de defensar 10 segons de possessió del Pardinyes. Però L'Hospi no va poder. El jugador visitant Wendell Corey feia una finta que trencava amb massa facilitat la defensa de L'Hospi, que, un cop més, no va saber defensar el rebot ofensiu del tir errat de Corey, i prenia així els dos punts que acabaven amb el somni de la remuntada.

Com deia José Manuel Hoya, "hem perdut amb els errors que em mostrat durant tot el partit, però també hem demostrat que venem cara la nostra pell, que no volem perdre, i que cada victòria aquí costa molt d'aconseguir".

Al final, segona derrota consecutiva prèvia a un viatge a Albacete on el Torrons Vicens seguirà demostrant que és a la LEB Plata per lluitar per la part alta de la classifiació.