Torrons Vicens CB L´Hospitalet vs FC Barcelona B

17.02.2020

El CB L'H no pot amb el Barça B i haurà de lluitar per la permanència (76-85)

La victòria del Gran Canaria impedeix als riberencs classificar-se per la fase d'ascens

No ha pogut ser. El CB L'Hospitalet no ha aconseguit classificar-se per la fase d'ascens a la LEB Or i haurà de jugar la segona part de la temporada amb l'objectiu d'assegurar la permanència. Els riberencs, que podien permetre's el luxe de perdre per 3 punts i dependre de sí mateixos, han acabat caient a casa davant el Barça B per 76 a 85.

L'altre as a la màniga que tenia l'equip -una hipotètica derrota del Gran Canaria- tampoc ha servit, ja que els insulars han acabat guanyant contra el Villarrobledo en el tram final de partit (82-80).

El CB L'Hospitalet afrontava aquesta jornada com si fos una autèntica final, sabent que si l'equip guanyava assoliria el gran objectiu de la temporada, que no és altre que salvar la categoria.

Una pressió que va passar factura en el tram inicial de l'encontre. En el primer quart, els blaugrana van passar per sobre un Hospi que no acabava d'entrar en el partit. La superioritat dels visitants en totes les fases del joc es va fer tan evident que el primer període va acabar amb un contundent 18 a 30 en el marcador.

L'avantatge aconseguit pel Barça va fer posar les piles als riberencs, que van recuperar l'esperit competitiu que l'equip ha demostrat al llarg de la temporada. El canvi d'actitud i l'encert des de la línia de triple van portar l'Hospi a endur-se el segon quart amb solvència i posar-se a només 6 punts dels barcelonins.

Però malgrat el canvi de dinàmica dels homes de José Manuel Hoya, el temps del descans va refredar la reacció de l'Hospi, que va començar la segona part amb mal peu. Tot i això, l'equip va ser capaç de resistir, i dos triples consecutius tornaven a ficar l'equip dins del partit, a només deu punts dels blaugrana.

El CB L'Hospitalet s'ho creia, però la distància, lluny de reduir-se, es va anar fent cada vegada més gran gràcies a la solidesa defensiva del Barça i el poc encert de cara a cistella dels locals. Així, el tercer quart tornava a caure del costat visitant, amb un marcador que es posava 54 a 67.

Amb l'obligació d'haver de remuntar més de 10 punts, els nervis es van apoderar dels hospitalencs, malgrat l'escalf d'una afició que, una vegada més, no va fallar. Amb la pressa per puntuar l'equip jugava amb precipitació i amb errades en atac, un joc imprecís que no ajudava a superar el mur defensiu del Barcelona.

Tot i això, l'Hospi no va deixar de creure-s'ho i va treballar de valent fins al final, amb la recompensa de guanyar el darrer quart. Un esforç, però, que no va ser suficient per atrapar el Barça B, que es va acabar imposant per 76 a 85.

Amb el partit perdut, la tensió del Poliesportiu del Centre es va traslladar a Gran Canària, on una derrota local hagués donat la classificació per a la fase d'ascens als riberencs. Un partit d'infart en què els canaris van donar la volta al marcador en el darrers instants.

La doble decepció deixa l'Hospi empatat a 33 punts amb Barça B i Gran Canària, però en setena posició a causa del bàsquet average. Una plaça que aboca l'equip a haver de jugar la fase per evitar el descens.Malgrat tot, el CB L'Hospitalet afronta el que queda de temporada conscient de la gran imatge que ha donat durant la primera fase. Encara que el gran objectiu és la salvació, l'Hospi mirarà de proclamar-se campió de fase, i és que ser el primer dona el bitllet per disputar el playoff d'ascens a la LEB Or.