Torrons Vicens CB L´Hospitalet - Bodegas Rioja Vega

18.03.2019

Victòria trepidant del Torrons Vicens (81-78)

Els riberencs guanyen un partit molt intens que s'ha decidit en els últims segons

Gran partit de bàsquet el viscut avui al Poliesportiu del Centre. Igualat fins el final, només cal dir que a falta de dos segons, els visitants han tingut un triple per empatar que finalment han fallat. Des d'un principi s'ha jugat aun ritme molt alt que ha obligat a ambdos equips a donar el millor de si mateixos. Una gran defensa però sobretot un gran encert anotador en els moments clau del partit han donat finalment la victòria als locals.

La prèvia del partit ja anuncava una nit trepidant de bàsquet. Les necessitats dels equips en aquesta segona fase son clares. El CB L'Hospitalet volia continuar depenent de si mateix per la salvació, i el Bodegas Rioja Vega necessitava una victòria després de les derrotes recents.

Tant l'un com l'laltre han sortit a la pista a mossegar, i des del principi s'ha imposat un ritme molt alt de partit. La primera part s'ha tancat amb un marcador més alt de l'habitual (24-24), que deixa clares tant la intensitat del partit com la igualtat entre els dos equips.

La segona meitat ha alfuixat una mica amb un parcial de 16-11 a favor dels visitants, però a la tornada del descans el CB L'Hospitalet ha mostrat totes les virtuts que l'han portat finalment a la victòria. L'encert anotador amb els triples, amb 14 de 27, ha marcat les diferència en els moments claus del partit davant un Rioja que s'ha quedat en 7 de 28 en tirs de tres.

L'estadística però, a vegades no ho és tot. Els visitants han guanyat en la faceta del rebot, capurant-ne 41, quasi deu més que els locals. El jugador riberenc Joan Creus, un dels destacats del partit, ha fet referència a aquesta dada afirmant que "havien plantejat un partit per jugar per dins, guanyant molts rebots per intentar neutralitzar la força física de l'adversari, però, curiosament, el partit s'ha guanyat amb els llençaments de fora".

I així ha estat. Després d'un tercer quart on el Torrons Vicens era el clar guanyador, l'últim tram s'havia d'administrar amb cura l'avantatge i mirar d'augmentar-la. S'ha intentat, però tothom volia anar pel partit, i un últim minut boig de partit ha acabat amb l'ai al cor del públic local, quan el Bodegas Rioja ha tingut a falta de dos segons un triple (poc còmode, això sí), que ha tocat la cistella i que, d'haver entrat, hagués forçat la pròrroga.

Sortosament no ha estat així, i el Torrons Vicens aconseguia una victòria que li permet seguir depenent de si mateix.