Torrons Vicens CB L´Hospitalet - HLA Alicante

23.01.2019

El CB L'H torna a perdre a casa i diu adéu a la fase d'ascens

Es veu superat pel líder, l'Alacant (49-64)

El Torrons Vicens CB L'H no acaba de trobar la tecla i ja acumula cinc derrotes consecutives. Amb aquesta nova ensopegada l'equip es veu obligat a disputar la fase per evitar el descens. L apart positiva radica en que el marge de millora és molt ampli.

No ha pogut ser. Tot i el bon partit, tot i la crida a omplir l'estadi, tot i la necessitat desesperada de guanyar l'enfrontament per no despedir-se de la fase d'ascens. El CB L'H ha perdut avui a casa contra un Lucentum Alacant que surt més líder de L'Hospitalet, i que ha confirmat amb aquest partit que és digne mereixedor d'aquesta posició.

Tot i això, el partit ha començat molt i molt igual·lat, i al primer quart les els equips s'alternaven al capdavant del marcador per acabar amb un ajustat 12-14. L'Hospitalet, conscient que havia de guanyar el partit, sortia intens, i l'Alacant, sabent que això podia passar, aguantava amb personalitat el xàfec.

Ha estat el segon quart el que ha deixat veure els tics que es repetirien durant tot l'en. Aquí l'Alacant ha encadenat tres triples gairebé consecutius que li han permés posar distància en el marcador i col·locar una distància d'al voltant de deu punts que s'ha mantingut fins el final del partit.

En aquest moment és també quan els locals han començat a notar una maledicció que es ve repetint al llarg de la temporada, però que avui ha estat letal: Les pèrdues de pilota. Fins a trenta boles han perdut els riberencs, el doble que l'Alacant. Això ha tingut un doble efecte. Per una banda, impedia l'encert en atac, i per l'altre, afavoria les transicions ràpides i els contraatacs d'un Alacant que no s'ha trobat bé en l'atac cinc contra cinc.

Tot i els 15 punts de diferència finals l'estadística dirà que els riberencs han estat solvents en defensa guanyant l'estadística del rebot. L'estadística també dirà, no obstant, que per molt bé que es defensi un partit és difícil guanyar davant del líder amb un 24% en tirs de dos.

El dos últims quarts del partit s'han desenvolupat amb una tònica semblant a la del segon. L'Hospitalet defenia amb ordre i intensitat però atacava amb imprecisions, i l'Alacant, després de pujar la intensitat en la defensa, protegiaamb fermesa la distància de deu punts que els mantenia líder.

Finalment victòria justa de l'Alacant, que allunya a L'Hospitalet dels seus objectius, però que ha deixat a l'entrenador riberenc satisfet amb el joc, l'actitud i l'entrega dels seus jugadors. Això, lluita i entrega, és el que necessita ara el Torrons Vicens CB L'H per trencar la ratxa de derrotes i apurar les últimes oportunitats per arribar a la fase d'ascens.